Elektromechanische technieken

2de graad STEM

Elektromechanische technieken is een technologische studierichting in de dubbele finaliteit.

mini_0_DSC6807

Via onderzoeksopdrachten in concrete contexten krijg je steeds meer inzichten in toegepaste wiskunde en de wetenschapsvakken: elektriciteit-elektronica, mechanica, fluïdomechanica en thermodynamica. Je doorgrondt de technologische processen en ontwikkelt praktische vaardigheden in automatisatie, industriële elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montage technieken, onderhouds- en diagnosetechnieken in een elektromechanische context.

Leerlingen elektromechanische technieken zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan de studierichting. Ze verdiepen zich in de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Zij zijn in staat om met de juiste handelingen concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen. Ze zijn nieuwsgierig en willen de toegepaste technieken en processen technologisch-wetenschappelijk onderbouwen.

Logische vervolgopleidingen in de derde graad zijn elektromechanische technieken, autotechnieken, elektrotechnieken, mechanische technieken …

Na de derde graad kunnen de leerlingen doorstromen naar de arbeidsmarkt, een graduaatsopleiding die aansluit bij het studiegebied of een professionele bacheloropleiding die daarbij aansluit, bv. industriële wetenschappen en technologie (autotechnologie, elektromechanica, elektronica-ICT, energiemanagement, energietechnologie, ecotechnologie, luchtvaart …)

mini_0_DSC6841
ET 5
ET 6
ET 4
ET 8

Lessenrooster Elektromechanische technieken

lesrooster ET HTO 2de graad-page-0