Houttechnieken

2de graad STEM

Houttechnieken is een technologische studierichting in de dubbele finaliteit.

mini_0_DSC6854

Via onderzoeksopdrachten in concrete contexten krijg je steeds meer inzichten in toegepaste wiskunde en de wetenschapsvakken: massief hout, houtachtige plaatmaterialen, verspaningstechnologie en constructies.

Je leert denken in functie van het technisch proces en kwaliteitsbewaking. Je ontwikkelt technologische vaardigheden in het gebruik van digitale technologieën zowel tijdens de voorbereiding, het modelleren met CAD, CAM, het aansturen van CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines en het machinaal realiseren van constructies en projecten in massief hout en houtachtige plaatmaterialen.

Leerlingen houttechnieken zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Ze verdiepen en overstijgen de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven.

Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en duurzame economie vormen een rode draad doorheen de studierichting.

In de derde graad is de logische vervolgopleiding houttechnieken.

Na de derde graad kunnen de leerlingen doorstromen naar de arbeidsmarkt, een graduaatsopleiding die aansluit bij het studiegebied houtechnieken of een professionele bacheloropleiding die daarbij aansluit, bv. architectuur, industriële wetenschappen en technologie, bouw, ecotechnologie, energiemanagement, energietechnologie, houttechnologie, industrieel productontwerpen, vastgoed …

mini_0_DSC6876
HT 1
HT 4
HT 5
HT 2

Lessenrooster Houttechnieken

lessentabel-GR2-HT-HTO